'14-'18. OORLOG IN BELGIË - de volledig herwerkte vierde editie van het ultieme WOI-overzichtswerk

Bestseller nu opnieuw beschikbaar

Hoe is de Eerste Wereldoorlog in België vastgelopen? Hoe was het vier jaar lang niet mogelijk om het front aan de IJzer en bij Ieper te doorbreken? Hoe is het eigen Belgische leger de oorlog doorgekomen?

Deze en tal van andere vragen krijgen een concreet antwoord in ’14-’18. Oorlog in België, het unieke overzichtswerk over het militaire verloop van het grootste en bloedigste conflict dat ooit op Belgische bodem uitgevochten is.

In deze bestseller worden alle militaire operaties waar Belgische troepen bij betrokken waren of die zich voltrokken op Belgisch grondgebied besproken. Een uniek overzicht dat voor deze vierde editie volledig werd herzien.

  • Met 400 prachtige, vaak nooit eerder gepubliceerde illustraties.
  • Met meer dan 50 duidelijke kaarten.

Alle aspecten van de oorlog worden op een chronologische manier besproken: van de forten rond Luik en de slag aan de IJzer; over de loopgraven voor Ieper tot de slag van Passendale. Naast de wapenfeiten, halen de auteurs ook thema’s als Bewapening en Leven aan het front aan, om een zo compleet mogelijk overzicht te geven. Bovendien worden de militaire gebeurtenissen in een ruimere Belgische en internationale context geplaatst.

-------------------------------------------------------------------

Luc De Vos is gewoon hoogleraar geschiedenis aan de Koninklijke Militaire School in Brussel en buitengewoon hoogleraar aan de KU Leuven. Hij is bekend om zijn succesvolle boeken over de Eerste en de Tweede Wereldoorlog.

Franky Bostyn is historicus en specialiseerde zich in het oorlogsverleden van de Westhoek, waarover hij al tientallen boeken en artikels publiceerde. Hij is een van de grondleggers van het archeologisch onderzoek op oude slagvelden.

Tom Simoens is als officier en historicus verbonden aan de Leerstoel Geschiedenis van de Koninklijke Militaire School in Brussel.

Dave Warnier studeerde geschiedenis, ging onder de wapens bij het Belgische leger. Hij begeleidde missies in het buitenland (o.a. Kosovo). Later ging hij zich bekwamen in militaire geschiedenis

-------------------------------------------------------------------
'14-'18. Oorlog in België | Luc De Vos, Franky Bostyn, Tom Simoens en Dave Warnier 
ISBN 9789059087675 | 596 blz. | € 55,- | Hardcover
Davidsfonds Uitgeverij
-------------------------------------------------------------------

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Davidsfonds Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Contact

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

[email protected]

www.standaarduitgeverij.be