'Bling Bling: Diamantroof in Delhi' - het intens intrigerende debuut van Jan Van der Cruysse

Een literaire thriller die zich afspeelt in een ongemeen boeiende internationale setting: een debuut dat bijblijft

'De volheid van deze thriller, die zich nauwelijks laat samenvatten door zijn rijke stoffering en vernuftige compositie, zijn volwassen benadering en zijn nooit vertragend verloop, slaat de lezer murw.' - Lukas De Vos, Knack.be

Op de luchthaven van Delhi wordt een diamantkoerier beroofd. Albertien Van der Valk, verantwoordelijk voor de beveiliging van het diamanttransport, wordt meteen de laan uitgestuurd. Toch start ze op eigen houtje een zoektocht.

Vanuit een bergdorpje in de Zuidelijke Kaukasus bestuurt Paata Sirbiladze een misdaadorganisatie met wijde internationale vertakkingen. Het zijn uitgerekend zijn diamanten die gestolen werden in Delhi.

Wat begint als een geweldloze diamantroof buiten het zicht van de media, mondt uit in een wervelwind van bloed en wraak, van de Antwerpse diamantwijk tot de verste uithoeken van de wereld.

Jan Van der Cruysse is specialist in crisiscommunicatie. Als woordvoerder van Brussels Airport beleefde hij de luchtvaart gedurende twintig jaar vanaf de eerste rij:

‘Een eindeloze bron van inspiratie voor het verzinnen van spannende verhalen en verknipte personages. De belevenissen van Albertien zijn gelukkig volstrekt fictief’ - Jan Van der Cruysse

Lees van 29 mei t.e.m. 23 juni het dagboek van Albertien Van der Valk op facebook:
https://www.facebook.com/Albertien-Van-der-Valk-1105120429511380/?fref=ts

-------------------------------------------------------------------
Jan Van der Cruysse, Bling Bling
ISBN 9789059087019 | 528 blz. | € 24,99 | Paperback
Davidsfonds Uitgeverij
-------------------------------------------------------------------

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Davidsfonds Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.