Cartoonist Lectrr brengt zijn vijfde eigenzinnige jaaroverzicht in 'Lectrr steekt'

Dat het gezegd mag worden: 2016 was geen pretje


Nog voor het jaar goed en wel was ingezet, begon het gedonder in Keulen. Naast Aalst ontplofte ook Brussel boven én ondergronds. Het beterde niet toen toeristen angstvallig hun zwarte kat stuurden. België werd internationaal uitgeroepen tot 'failed state', het ging vaker over de vluchtelingencrisis dan over de vluchtelingen in crisis en nét toen de nood aan een Hero het hoogst was, gaf Bowie de pijp aan Maarten.

Weinig reden tot geschater en geschuddebuik, zoveel is zeker.

Gelukkig is er nog Lectrr, redder van het vaderland in humorloze tijden!

Zijn cartooneske kijk op de wereld is voor een vijfde jaar op rij gebundeld in een eigenzinnig jaaroverzicht. Eerder brulde, grijnsde, gromde en leefde Lectrr al. Voor 2016 bundelde hij 260 cartoons in Lectrr steekt.

De cartoon op de cover van zijn vorige boek Lectrr leeft ging viraal en dat was niet zonder risico. Maar zelfs voor een doodsbedreiging kroop hij niet in zijn schulp. Dat bracht hem aan het begin van dit jaar in Washington, waar hij bij de Europese delegatie een lans brak voor persvrijheid. New York University en het Goethe Instituut nodigden hem uit voor een debat met o.a. Pulitzerprijswinnaars Ann Telnaes (The Washington Post) en Matt Wuerker (Politico) gemodereerd door wereldberoemd cartoonist KAL. In 2017 is Lectrr te gast in Denver om opnieuw op te treden als voorvechter van onze vrije meningsuiting.

Te onhandig voor den bouw, werd LECTRR cartoonist. Ook als stand-up comedian, radiomaker en columnist is hij actief. Zijn cartoons worden vertaald in het Frans, Engels, Zweeds, Noors, Afrikaans, Duits en het Turks. De sloeber werd meermaals genomineerd voor Press Cartoon Belgium, één keertje voor de Stripschapspenning. Daarnaast won hij de tweede prijs op de honderd meter schoolslag. Lectrr was jurylid op het Cartoonfestival van Knokke-Heist en is huiscartoonist bij De Standaard.

________________________________________________________________
Lectrr, Lectrr steekt
ISBN 9789059087590 | ca. 292 blz. | €19.95 | Paperback
Davidsfonds Uitgeverij
Verschijnt op 14 november 2016
________________________________________________________________

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Davidsfonds Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Contact

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

[email protected]

www.standaarduitgeverij.be