'De Bijbel in schilderijen' - Tussen religie en kunstgeschiedenis

50 Bijbelse verhalen in de kunst

Met De Bijbel in schilderijen slaat Gérard Denizeau twee vliegen in één klap: hij vergroot niet enkel de kennis omtrent de culturele en spirituele schat die de Bijbel is, maar verrijkt meteen ook onze kunsthistorische bagage. 

De Bijbel heeft duidelijk zijn stempel gedrukt op de kunsgeschiedenis van West-Europa. Iedereen herkent het tafereel van de kruisiging van Jezus op de berg Golgotha wel. Maar wie zijn de personages aan de voet van het kruis? En hoe herken je Judas op een schilderij van het Laatste Avondmaal? Waarom staat er altijd een ram naast Isaak op het ogenblik dat vader Abraham zijn zoon wil offeren? 

De Bijbel in schilderijen biedt een sleutel om Bijbelse symbolen en vertellingen op de grootste meesterwerken van de schilderkunst vlot te herkennen en te ontcijferen. 

Via vijftig Bijbelverhalen in telkens een of meer schilderwerken herontdekt u de prachtigste Bijbelverhalen én de allermooiste schilderijen uit de kunstgeschiedenis. Door in te zoomen op tekstfragmenten en details in de schilderijen krijgt u ook inzicht in de schilderijen en ontdekt u hoe bepaalde scènes door kunstenaars werden geïnterpreteerd.

Gérard Dénizeau is kunsthistoricus en auteur van verschillende boeken en artikels. Hij bekijkt kunst door een multidisciplinaire bril.

________________________________________________________

De Bijbel in schilderijen | Gérard Denizeau
ISBN 9789059088511 | 224 blz. | € 34.50 |  Hardcover
Davidsfonds Uitgeverij

________________________________________________________

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Davidsfonds Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

info@standaarduitgeverij.be

www.standaarduitgeverij.be