'De Kleurendief': een spannende pageturner tegen de achtergrond van het 19de-eeuwse Lier

Lydia Verbeeck prikkelt de zintuigen met haar nieuwste historische roman

Lydia Verbeeck voert ons mee naar het Lier aan het begin van de 19de eeuw. Je ruikt de stank van de verfkuipen, je hoort het geratel van de weefmachines, je proeft de armoe in de broodtrommels. De Kleurendief biedt een leesfestijn voor alle zintuigen: een spannende pageturner in een historische setting. 

De Kleurendief is fictie, maar de setting, de tijdsgeest en de personages zijn, alhoewel ze niet allemaal werkelijk hebben geleefd, historisch onderbouwd.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Vroege lente, Lier 1810. Michael leidt vakkundig de ververij van het katoenverwerkende bedrijf De Heyder in Lier. Tot zijn grote spijt heeft hij geen eigen zoon die hem als kleurmeester zou kunen opvolgen. Onder zijn ververs is er wel een jongeman die in zijn ogen de juiste kwaliteiten bezit: Jan-Frederik Simoens. Maar al snel komen er over Jan-Frederik onverwachte zaken aan het licht.

Wat heeft deze jongeman te maken met de Gentse ronselaars die in duistere zaakjes grossieren? Waar blijft de aak gevuld met tonnen meekrap voor de rode verf? En o ramp, wie heeft het kleurenboek ontvreemd, een schrift waarin van oudsher geheime kleurrecepten werden genoteerd? Het wordt nog complexer als ook Michaels vader Heinrich verdwijnt en de meesterknecht van de wevers, een geheimzinnig koffertje in bewaring krijgt.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Lydia Verbeeck verdiende haar sporen met een aantal historische thrillers die zich afspeelden in het begijnhof van Lier, waar ze sinds 2007 stadsgids is. Na een reeks hedendaagse misdaadromans te hebben geschreven, keerde ze in 2015 terug naar haar roots: de spannende, historische roman.

____________________________________________________________
Lydia Verbeeck, De kleurendief
ISBN 9789059088184 | 384 blz. | € 24,99 | Paperback
Davidsfonds Uitgeverij
Verschijnt op 25 maart 2017
____________________________________________________________

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Davidsfonds Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Contact

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

[email protected]

www.standaarduitgeverij.be