'De kunst van kaas' - Kaasmeester Ann Keymeulen opent de deuren van 40 Belgische rijpingskelders


Gedaan met le petit belge! België is het nieuwe kaasland

"Al enkele jaren verdiep ik mij in de prachtige rijkdom aan kaas in ons land. Telkens ik een nieuwe vondst deed en mee naar huis bracht, merkte ik dat mijn omgeving steeds opnieuw dacht dat ‘dit wel een Franse kaas moest zijn’, waarop men vol verwondering ontdekte dat de kaas in kwestie er eentje uit eigen land was." - Ann Keymeulen

Met veel liefde en passie produceren Belgische kaasmakers dag in dag uit diverse topproducten met verfijnde smaken. Herve van Le Vieux Moulin, Drie Mussen, Grevenbroecker van Catharinadal, Corneel, Cabricharme, Le Rompi… stuk voor stuk prachtige Belgische kazen waar we trots op mogen zijn , maar die nog onbekend zijn bij het grote publiek.

Ann Keymeulen, kaasmeester pur sang, brengt in De kunst van kaas 40 Belgische kaasmakers voor het voetlicht. Ze trok op ochtendlijke uren naar de kaasboerderijen van Veurne tot Achel om te proeven van het leven als kaasmaker en wat ze ontdekte deelt ze met veel passie met de lezer.

Bij elke kaas hoort:

  • Een gedetailleerd kaaspaspoort
  • Een beschrijving van het productieproces
  • Het verhaal van de kaasmakers: een unieke blik achter de schermen
  • Een lekker gerecht

Ann Keymeulen, al meer dan 20 jaar actief in de wereld van kaas, leidt toekomstige kaasmeesters op. Haar missie: mensen pareltjes van Belgisch vakmanschap leren kennen.

__________________________________________________________
Ann Keymeulen, De kunst van kaas
ISBN 9789059088047 | 228 blz. | € 29,99 | Gebonden
Davidsfonds Uitgeverij
Verschijnt op 21 oktober 2016
__________________________________________________________

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Davidsfonds Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.