'De massasprint': een indrukwekkend portret van de 50 beste sprinters ooit

Snelheidsduivels, historische sprints en adembenemende taferelen

De massasprint is, naast de afdaling, het spannendste en meest tot de verbeelding sprekende onderdeel van de wielersport. Het aanzetten, duwen, wringen, elleboogstoten uitdelen, het elkaar met een snelheid van 70 kilometer per uur proberen te passeren, gigantische risico’s nemen en ten val komen – het zorgt voor adembenemende taferelen.

In De massasprint vindt u een portret van de 50 beste sprinters ooit, met onder anderen Mark Cavendish, Peter Sagan, Robbie McEwen, Tom Boonen, Marcel Kittel, André Greipel en Dylan Groenewegen, overtuigend winnaar op de Champs-Elysées tijdens de Tour de France 2017. Maar ook: Jean-Paul Van Poppel, Rik Van Looy, Eddy Merckx, Freddy Maertens, Stan Ockers en de Italiaanse ‘kanonnen’ Mario Cipollini en Alessandro Petacchi. 

Een aantal snelheidsduivels vertelt er zelf openhartig over. Hoe word je topsprinter? Welke psychische en fysieke eigenschappen spelen een belangrijke rol? Wat waren de meest historische sprints? De massasprint geeft het antwoord.

Journalist Louis Bovée (1950) schreef eerder de biografie van volkszanger Frans Bauer en de wielerboeken In het geel, Heeft u een foto meneer? en Meesters van de modder. Sinds 2013 vult hij wekelijks de sportpagina’s in MAX Magazine.

Wielerfotograaf Cor Vos heeft wereldwijd erkenning verworven als een absolute vakman. De Rotterdammer beoefende vroeger zelf de wielersport: “Tot ik in 1968, het jaar dat Jan Jansen de tour won, een zwaar ongeluk kreeg en het over was.” Een jaar later kocht hij een camera en bleek talent voor fotografie te hebben. Hij publiceert in talloze media, in binnen- en buitenland.

______________________________________________
Louis Bovée, De massasprint: de 50 beste sprinters ooit
ISBN 9789059088207 | €29,95 | 224 blz. | Hardcover
Davidsfonds Uitgeverij
______________________________________________

Over Davidsfonds Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

info@standaarduitgeverij.be

www.standaarduitgeverij.be