'De Roets 2017: het geheugen van de Lage Landen' - Uw jaarlijkse portie Vlaams erfgoed in kalendervorm

Al dertien jaar toont De Roets hoe elk nieuw jaar wortelt in een rijk Vlaams verleden. De Roets is niet zomaar een kalender, het is een ideëel project dat de voorbijgaande aard van elk nieuw jaar thematiseert om ook in oude kalenders te grasduinen. Het raapt de blaadjes op die van onze jaarlijkse almanak vallen en presenteert ze in een nieuw licht.

Dat de Roets-lezer van het verleden houdt, is duidelijk: hij moet zowat de enige persoon zijn die vurig wenst dat het jaar zo snel mogelijk voorbij gaat!

'De Roets is een strategisch en sensibiliserend project dat op luchtige, ongecomplexeerde en toch zacht indringende manier interesse wekt voor onze markante mensen, voor ons verleden, voor onze roots. Noem De Roets dus maar gerust Vlaanderens geheugen op mensenmaat.' - minister-president Geert Bourgeois

Ook De Roets 2017 is weer een verrassende roetsj in de tijd geworden. Wekelijks werpt de kalender een vernieuwende blik op beroemde figuren of zoomt het in op figuren die vaak door de mazen van de herinnering glippen. Zo passeren graaf Gwijde van Dampierre en Rik De Saedeleer de revue en klinkt de muziek van Pieter van Maldere stemmig naast Petrus Alamire.

Elke week blikt De Roets 2017 terug op een historisch feit dat het onthouden waard is. Zo krijg je opnieuw een originele en veelzijdige inkijk in het rijke Vlaamse verleden.

  • Dagelijks ook een interessant, pittig weetje
  • En aardig wat schrijfruimte

___________________________________________
De Roets 2017. Het geheugen van de Lage Landen

ISBN 9789059087668 | ca. 56 blz. | € 14
Davidsfonds Uitgeverij

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Davidsfonds Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Contact

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

[email protected]

www.standaarduitgeverij.be