'De stille kracht van thee' - de volledig herwerkte editie van Ann Vansteenkistes theebijbel

Thee is vrij en onbegrensd, thee is gezondheid, ademen en genieten

'If you are cold, tea will warm you.
If you are too heated, it will cool you
If you are depressed, it will cheer you
If you are excited, it will calm you.'
- William Ewart Gladstone

Thee is ongetwijfeld de meest populaire drank ter wereld, met de langste en rijkste geschiedenis. Achter elk kopje thee schuilt 5000 jaar theecultuur!

Ann Vansteenkiste, de eerste theesommelier van de Benelux, neemt je mee naar de boeiende wereld van de thee: 'Thee is een manier van ademen en genieten, een fijngevoeligheid van subtiele smaken. Het lekkerste kopje thee is met zorg, aandacht en liefde bereid en geschonken, ’t liefst met vrienden gedronken.'

In De stille kracht van thee ontdek je alles over:

  • de vele soorten thee
  • het productieproces
  • de theeceremonies
  • de heilzame werking van thee

Ann Vansteenkiste leert je hoe je het perfecte kopje thee kunt zetten, welke pot en welk water je het beste gebruikt, hoe je thee het beste bewaart en je eigen theeritueel kan starten. Ze maakt daarvoor komaf met grammen, graden en minuten: ze geeft haar thee de vrijheid waar hij ten volle recht op heeft en waarbij hij ten volle tot z'n recht komt.

De prachtige foto’s voeren je mee naar exotische landen waar de theecultuur hoogtij viert.

Ann Vansteenkiste woont in Roeselare en is de eerste theesommelier uit de Benelux. Ze is herboriste en aromatherapeute en geeft ook thee- en voedingsadvies. Jaarlijks bezoekt ze overal ter wereld theevelden en theeboeren die haar passie voor biologisch gekweekte thee delen.

_______________________________________________
Ann Vansteenkiste, De stille kracht van thee
ISBN 9789059087064 | 295 blz. | € 27,50 | Gebonden
Davidsfonds Uitgeverij
_______________________________________________

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Davidsfonds Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Contact

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

[email protected]

www.standaarduitgeverij.be