'Gids naar de ziel van Rome': beleef de Eeuwige Stad zoals de échte Romeinen

Roma, una vita non basta

Hedwig Zeedijk gidst je langs meer dan 100 authentieke adresjes

Een échte Romeinse zal ze misschien nooit worden (dat word je pas vanaf de zevende generatie), noch zal ze alle geheimen van de stad ontfutselen. Toch heeft Hedwig Zeedijk, na bijna twintig jaar in Rome te hebben gewerkt en gewoond, de ziel van de stad al behoorlijk bloot kunnen leggen.

Ze kent de lokale gewoonten en de (kerk- of seizoensgebonden) eetvoorschriften, durft met luide toon de aandacht te trekken in de metro, gooit er soms zelfs wat dialect door en kan meelachen waar de typische Romeinse zegswijzen de kop opsteken.

Statistische gegevens over het Colosseum vindt u in iedere gids. Waar het lekkerste ijs van Rome te vinden is ook. Maar waar kan u de beste maritozzo con la panna eten als ontbijt en waar komt de naam van dit lokale zoete broodje vandaan? Waarom roepen ze Bucio de culo als het nummer 23 valt? En wie was Anna Perenna? Dat weten alleen échte Romeinen. En Hedwig. In dit boek voert ze u graag mee naar de diepten van de Romeinse ziel.

Hedwig Zeedijk verloor in 1991 haar hart aan een Romein en toen ze in 1994 voor het eerst in de Eeuwige Stad kwam, werd ze voor een tweede keer verliefd. Sinds 1998 is ze freelance Italië-correspondent voor onder andere de VRT en het Algemeen Dagblad en tot voor kort woonde ze permanent in Rome. Nu verdiept ze haar Italië-kennis vanuit Nederland verder, maar blijft ze deels in haar huis in Rome wonen. Van haar hand verscheen eerder de wandel-, kijk- en reisgids Fiamminghi in Rome. Vlaamse voetsporen in de Eeuwige Stad.

_______________________________________________________________
Hedwig Zeedijk, Gids naar de ziel van Rome 
ISBN 9789059087484 | 240 blz. | € 22,50 | Softcover
Davidsfonds Uitgeverij
Verschijnt eind januari
________________________________________________________________

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Davidsfonds Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.