'Griekse mythen, Romeinse sagen': Jo Claes maakt u wegwijs in het verhalengoed van de Oudheid

Uw rode draad door talloze mythologische avonturen in woord en beeld

Een maand na de verschijning van zijn recentste thriller, kan Jo Claes ook een gloednieuw non-fictiewerk lanceren. Op 20 april 2017 wordt Griekse mythen, Romeinse sagen voorgesteld bij Standaard Boekhandel in Leuven en ook u bent van harte welkom. Alle details kan u terugvinden in de uitnodiging bovenaan dit bericht. Bent u er graag bij? Bevestig dan zeker voor 13 april uw komst via pers@wpg.be

__________________________________________________________________________________________________________

Dit prachtig geïllustreerde leesboek is zoals de draad waarmee Theseus zijn weg vond uit het labyrint van Knossos. Beschouw het als een kompas in ons klassieke ergoed en in het kluwen van goden en godinnen, van turbulente oorlogen en verraderlijke intriges, helden en koningen uit de Griekse en Romeinse oudheid. Van het ontstaan van de wereld tot de Trojaanse oorlog en de lotgevallen van Odysseus, van de verhalen uit de Aeneas van Vergilius tot de sagen van Tacitus en Plutarchus.

De Griekse mythen en Romeinse sagen en legenden zijn chronologisch gerangschikt. Ze worden telkens uitvoerig en overzichtelijk verteld en geïllustreerd door prachtige schilderijen, fresco's, mozaïeken en beeldhouwwerken van Botticelli, Rubens, Da Vinci, Bernini en vele andere illustere groten. Want ook zij vonden hun inspiratie in dit fascinerende verhalengoed. De mythologische avonturen worden op die manier tastbaar en herkenbaar uitgebeeld.

Stambomen van verschillende helden en godenfamilies, lijstjes van koningen en ambtenaren, geografische kaarten, een chronologie, een lijst van Griekse en Romeinse goden completeren het geheel.

Jo Claes werd geboren op 29 juli 1955 in Hasselt. Sinds 1984 werkt hij als leraar Nederlands-Engels in het H.-Hartinstituut te Heverlee. In 1986 ontving Claes de Prijs van het Beste Debuut voor zijn De Stenen Toren. Dit was het begin van vele romans, waaronder eentje in braille (De Val (2000)). Met zijn oom Alfons Claes verzamelt hij religieuze kunst en deelt hij die passie. Beiden hebben een uitgebreide verzameling van heiligenbeelden, bidprentjes, heiligenprentjes, santjes, religieuze schilderijen, etc. Samen met Cathy Vincke schreven ze het drieluik Sanctus, Sancti en Sanctorum, non-fictie over heiligen.

________________________________________________________
Jo Claes, Griekse mythen, Romeinse sagen
ISBN 9789059088528 | 356 blz. | € 49,99 | Gebonden
Davidsfonds Uitgeverij
Verschijnt op 20 april 2017
________________________________________________________

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Davidsfonds Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

info@standaarduitgeverij.be

www.standaarduitgeverij.be