Het nieuwe Davidsfonds seizoen opent met een boeklancering van 'Schaduwen'

Vrijdag 22 september om 11u00 in het Groeningemuseum

Schaduwen speelt zich grotendeels af in het Brugse Ommeland, waar aan het eind van de Tweede Wereldoorlog Duitsers en Canadezen verwoed slag leverden. Het Groeningemuseum, decor van de boekvoorstelling, speelt ook een rol in het verhaal. Tijdens een vraaggesprek met auteur Guy Segers komt u alles te weten over de meeslepende roman. Nadat de auteur een fragment heeft voorgelezen, zal Brugs burgemeester Renaat Landuyt de voorstelling afsluiten.

 

Gunther Blaufeld, officier uit Sankt Vith, beleefde het einde van de oorlog als amateurarcheoloog in het Brugse Ommeland: tussen Oostkerke en Damme hoopte hij de locatie van Monnikenrede, een 13de-eeuwse verzonken Zwinhaven, te vinden. Helaas zonder succes. Of niet? Na de dood van Blaufeld probeert zijn enige zoon Alex in de West-Vlaamse polders de waarheid te achterhalen. Maar algauw raakt hij verstrikt in een kluwen van verdachtmakingen en vertwijfeling: in Oostkerke komt aan het licht dat zijn vader een buitenechtelijk kind heeft verwekt en dat de ondergedoken Joodse familie Meier door toedoen van zijn vader naar Bergen-Belsen werd gedeporteerd.

Naast de boekvoorstelling stelt het Davidsfonds ook het nieuwe cultuurjaar voor. Tine Verhelst, algemeen directeur van het Davidsfonds, zal de vele nieuwigheden toelichten. Zo werd het aanbod cultuurpartners fors uitgebreid naar een samenwerking met meer dan dertig Vlaamse cultuurhuizen. Het Davidsfonds strikte ook nieuwe columnisten voor het Cultuurmagazine, onder wie Dimitri Leue, die zal schrijven over cultuurbeleving met het gezin. Bovendien start er dit najaar ook een traject om de missie van het Davidsfonds te actualiseren, waarbij de vrijwilligers nauw betrokken zullen worden.

 

Welkom op vrijdag 22 september om 11 uur in het Groeningemuseum in Brugge (Dijver 12, 8000 Brugge)

Programma

  • 10u30: start onthaal
  • ​11u00: welkom
  • 11u10: toelichting over het nieuwe cultuurseizoen door Tine Verhelst, directeur Davidsfonds
  • 11u20: vraaggesprek met auteur Guy Segers door Ann Van Camp, uitgever Davidsfonds
  • 11u40: fragment uit Schaduwen door Guy Segers
  • 11u50: afsluitend woordje door Renaat Landuyt, burgemeester Brugge
  • 12u00: receptie 

 Schrijf u in via [email protected]

 

Guy Segers was jarenlang actief als radiomedewerker bij VRT (reisprogramma Koffers & Co). Hij publiceerde eerder de romans Helen (Globe) en De Collectie (Davidsfonds) en samen met Theo Jochems de poëziebloemlezing Ik voel me wat bijzonder (Infodok).


______________________
Schaduwen - Joris Tulkens

224 p. | € 19,99 | zachte kaft
ISBN 978 90 5908 885 6

Over Davidsfonds Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Contact

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

[email protected]

www.standaarduitgeverij.be