Hou halt in ongerept Bourgondië: ontdek de prachtige streek en zijn overheerlijke wijnen met 'Bourgondië Anders' en 'Ontdek Bourgogne!'

Zoveel meer dan een doorreis dankzij twee inspirerende reisgidsen

 

Wijnliefhebbers dragen Bourgondië al lang in het hart maar voor de Frankrijkreiziger blijft de streek enigszins onontgonnen terrein. Velen rijden met de wagen, op weg naar het zuiden, rakelings langs de wijngaarden van de Côte d'Or, Chalonnais, Mâcconnais en Beaujolais, voorbijgaand aan de prachtige gevarieerde natuur, de pittoreske dorpen en historische steden, de lekkere wijn en de heerlijke gastronomie. Onbekend is onbemind, maar daar breng je met de toeristische reisgidsen 'Bourgondië Anders' en 'Ontdek Bourgogne!' al snel verandering in.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Bourgondië Anders - Historicus Marc Demeyer vatte de ziel van zijn tweede thuis in een van de zeldzame Nederlandstalige publicaties rond de streek

De informatieve borden langs de Autoroute du Soleil met de geruststellende boodschap 'Vous êtes en Bourgogne' klinken iedereen vertrouwd in de oren. Gaan wij er niet prat op Bourgondiërs te zijn? Zien we de hertogen van Bourgondië niet defileren door de roemrijkste bladzijden van onze vaderlandse geschiedenis? Om nog maar te zwijgen van de heerlijke bourgognewijn.

Ondertussen glijden de landschappen voorbij: bossen en akkerland rond Dijon, heuvels met wijngaarden rond Beaune, steden als Châlon-sur-Saône, waar weer een ander bord ons leert dat hier de wieg van de fotografie stond, en Mâcon, waar het landchap en de huizen zuiderse allures krijgen. En voor je er erg in hebt, verlaat je Bourgondîë...

Maar in ons binnenste weten we het nu al: ooit verlaten we hier de autosnelweg, stappen we uit de rij. In Bourgondië ben je geen toerist, maar een reiziger op ontdekkingstocht door een authentieke streek met een mooie natuur, een interessante geschiedenis en een rijke culinaire traditie.

Vier jaar geleden ontdekte historicus Marc Demeyer de streek van binnenuit. De vele tochten die hij sindsdien ondernam en de ontdekkingen en route zorgden ervoor dat de streek voor hem een tweede thuis werd. In Bourgondië Anders gidst hij je langs Saône-et-loire over de streken van Côte d'Or en Yonne tot in Nièvre. Doorspekt met foto's van eigen hand toont hij waarom hij z'n hart verloor in Bourgondië.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Marc Demeyer, Bourgondië Anders
ISBN 9789059087187 | 192 blz. | € 27,50 | Paperback
Uitgegeven bij Davidsfonds
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Ontdek Bourgogne! - Wijnkenners Gido Van Imschoot en Ronny Debaere gingen in Bourgondië op zoek naar de laatste tendensen in het wijntoerisme

Ontdek Bourgogne wil de lezer laten kennismaken met het wijntoerisme in Bourgogne, een van de boeiendste streken van Frankrijk. Wijnkenners Gido Van Imschoot en Ronny Debaere zochten naar de laatste tendensen op vlak van wijntoerisme. Ze lunchten in de lekkerste restaurants en bistro's, wandelden door de wijngaarden, fietsten langs de Voie Verte, bezochten sympathieke wijnhuizen en luisterden geboeid naar het verhaal van de wijnmakers. Ze doorkruisen de Bourgogne al vele jaren en elk verblijf, elke tocht leverde nieuwe verrassende ontdekkingen op. Ontdekkingen die beide wijnkenners maar al te graag met de lezer delen.

Gido Van Imschoot is voorzitter van de Vereniging Vlaamse Sommeliers en Europees Ambassadeur van de Champagne. Hij schrijft artikels over wijn en is ook de auteru van verschillende boeken over wijn en wijntoerisme.
Ronny Debaere won in 2002 de wedstrijd World Wine Taster of the Year. Sinds 1990 verblijft hij jaarlijks in de wijngaarden in Meursault; hij is een van de bevoorrechte kenners van bourgognewijnen. Hij is bestuurslid van de Vereniging Vlaamse Sommeliers en doceert o.a. aan de wijnacademie Panta Rhei in Roeselare.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Gido Van Imschoot en Ronny Debaere, Ontdek Bourgogne!
ISBN 9789059087736 | ca. 228 blz. | € 29,99 | Paperback met flappen
Uitgegeven bij Davidsfonds
Verschijnt in augustus 2016
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Davidsfonds Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Contact

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

[email protected]

www.standaarduitgeverij.be