Jan Van der Cruysse wint met thrillerdebuut 'Bling Bling' als eerste De Diamanten Kogel én de Hercule Poirotprijs in hetzelfde jaar

Gisterenavond werd op het stadhuis van Antwerpen De Diamanten Kogel 2016 uitgereikt door schepen van cultuur Caroline Bastiaens. Dat een boek over een diamantroof in Delhi genomineerd werd voor deze vijftiende editie kon bijna niet anders. Dat Jan Van der Cruysses debuutthriller Bling Bling ook daadwerkelijk de prijs in de wacht sleept, betekent een absolute primeur: voor het eerst in de geschiedenis gaat zowel de Knack Hercule Poirotprijs als De Diamanten Kogel naar één en dezelfde titel.

"In Bling Bling ontspint zich een mooi spel dat veel ruimte in beslag neemt maar nauwelijks inzakt noch verveelt. Complex en toch vlot geschreven en leesbaar. (...) Bling Bling is een fijngeslepen schitterende diamant. Wat een debuut, wat een winnaar!" - Jos van Cann, namens de jury van De Diamanten Kogel

Het auteurschap zit Jan Van der Cruysse duidelijk als gegoten. Het was al een unicum voor een debuut om aan de haal te gaan met de prestigieuze Hercule Poirotprijs. Nu ook De Diamanten Kogel 2016 naar Bling Bling gaat, mag zijn eerste thriller met recht en rede een schot in de roos genoemd worden.

"Een meesterlijk debuut in de wereld van diamant en reizen. Een strak in de hand gehouden compositie die heel breed uitwaaiert, maar waarover de auteur altijd de controle houdt, stilistisch en verhaalsmatig geloofwaardig" - Lukas De Vos

Op de luchthaven van Delhi wordt een diamantkoerier beroofd. Albertien Van der Valk, verantwoordelijk voor de beveiliging van het diamanttransport, wordt meteen de laan uitgestuurd. Toch start ze op eigen houtje een zoektocht. Vanuit een bergdorpje in de Zuidelijke Kaukasus bestuurt Paata Sirbiladze een misdaadorganisatie met wijde internationale vertakkingen. Het zijn uitgerekend zijn diamanten die gestolen werden in Delhi.

Wat begint als een geweldloze diamantroof buiten het zicht van de media, mondt uit in een wervelwind van bloed en wraak, van de Antwerpse diamantwijk tot de verste uithoeken van de wereld.

Er wordt al reikhalzend uitgekeken naar Bling Bling 2, het vervolg dat deze zomer verwacht wordt bij Manteau.

_______________________________________________________________
Jan Van der Cruysse, Bling Bling
ISBN 9789059087019 | 528 blz. | € 24,99 | Paperback
Davidsfonds Uitgeverij
_______________________________________________________________

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Davidsfonds Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

info@standaarduitgeverij.be

www.standaarduitgeverij.be