'Kost van toen - voor alledag en zondagnoen': nostalgische recepten en verhalen op grootmoeders wijze, verzameld in de woonzorgcentra van Foyer de Lork

Duurzame keuken avant-la-lettre: puur en fantasierijk, recht uit het hart

Dat we onze geschiedenis niet mogen vergeten, daar klinken we op! Om de kracht van onze Belgische volkskeuken niet verloren te laten gaan, namen de animatieteams van Foyer de Lork de pen en de spatel ter hand en gingen op receptenstrooptocht bij de bewoners van hun woonzorgcentra en serviceflats. Allen voormalige keukenprinsessen- en prinsen die hun persoonlijke sterrenrecepten verklapten en meteen ook de warme herinneringen die ze erbij koesteren te boek lieten stellen in 'Kost van toen'.

Hou alvast donderdag 1 september vrij in uw agenda want die dag wordt Kost van toen feestelijk voorgesteld in De Ravestein, waar uiteraard ook de bewoners aanwezig zijn. Ze vertellen pers en publiek persoonlijk over hun dagelijkse én feestelijke kost en laten u met alle plezier proeven van hun lekkerste gerechten.

Aansluitend is er ruimte voor geanimeerde interviews, neem daarvoor zeker contact op met Ellen Van Minnebruggen via [email protected].

Bommakoek, Appelbeignets, Perenbotermelk, Hutsepot, Paling in ’t groen, Zusterwafels, Erwtensoep, Witloofsoep met mosterdroom, aardappelen in ajuinsaus… Gerechten om het water van in de mond te krijgen, recht uit de keuken van toen.

Stuk voor stuk recepten die gekoesterd werden door Vlaamse vrouwen die ze met veel liefde en zorg bereidden voor man en kinderen. Met producten van de boerderij naast de deur was het een duurzame keuken avant-la-lettre en ook een erg fantasierijke keuken zodat met de eenvoudigste ingrediënten toch een overheerlijk diner op tafel kon worden getoverd. Voor de kermisdagen, voor de verjaardagen of andere feesten werd alles uit de kast gehaald: het beste stukje rosbief, de mooist versierde biscuittaart en de lekkerste soepen werden voor die gelegenheden met veel liefde bereid.

Een boek voor al wie met nostalgie terugdenkt aan grootmoeders keuken en de vaak intussen vergeten recepten. En voor wie niet is opgegroeid met macaronipap of knobbelkesvlaai: absoluut innoverend!

Foyer de Lork wil met dit boek ook iets voor de jeugd betekenen en schenkt daarom de helft van zijn opbrengst aan vzw For a Better Life (www.forabetterlife.be). Via diverse fundraisingactiviteiten brengen zij al ruim tien jaar geld samen om initiatieven die het welzijn van kinderen bevorderen een duwtje in de rug te geven.

----------------------------------------------------------------------------
Kost van toen - voor alledag en zondagnoen
| Sandra Rens en Patrick Syen
ISBN 9789059088122 | 162 blz. | € 27,50 | Gebonden
Verschijnt op 1 september 2016
Davidsfonds Uitgeverij
----------------------------------------------------------------------------

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Davidsfonds Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Contact

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

[email protected]

www.standaarduitgeverij.be