LECA geeft verrassende verklaringen voor alledaagse gebruiken in 'Kwestie van konijnen'

Tuimel van de ene verbazing in de andere

De paashaas is eigenlijk een konijn. Eten doen we netjes met een vork en ons huis kan best wel wat plantjes gebruiken. Ons dagelijkse leven zit vol met dit soort kleine tradities, gewoonten en gebruiken en omdat ze zo vanzelfsprekend zijn, vallen we er voortdurend op terug.

Maar waarom doen we eigenlijk wat we doen? En wie is daar als eerste mee begonnen?

Sinds 1992 onderzoekt LECA, het expertisecentrum voor alledaags erfgoed, welke alledaagse rituelen er toe doen en waar die vandaan komen. Laure Messiaen, Emmie Segers en Liesbet Depauw bundelen in Kwestie van konijnen de vragen die LECA het vaakst voorgeschoteld krijgt en bieden verrassende antwoorden op meest prikkelende vragen.

  • Waarom eten we popcorn in de cinema?
  • Stinken rijke mensen?
  • Wat zoeken mensen in een tent?

Naast heel wat geestige weetjes, vind je in Kwestie van konijnen heel wat antwoorden op vragen die er echt toe doen. Zo nadert zes december weer met rasse schreden: het moment om de vraag 'Is zwarte piet wel zwart van het roet' ten gronde te beantwoorden. 

Kwestie van konijnen is geen eindproduct maar een manier om aandacht te vragen voor de complexiteit van het verleden en om mensen aan te zetten om met een nieuwsgierige blik naar de wereld te kijken.

________________________________________________________
Kwestie van konijnen,
LECA
ISBN 9789059087545 | 140 blz. | €24.50 | Gebonden
Davidsfonds Uitgeverij
Verschijnt op 13 oktober 2016
________________________________________________________

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Davidsfonds Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Contact

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

[email protected]

www.standaarduitgeverij.be