‘Lier en Pallieterland’: bekende inwoners gidsen je doorheen het bruisende Lier en langs onontdekte pareltjes in de omgeving


Lierke Plezierke, de bekende slogan vat het kenmerk van deze stad en haar bewoners krachtig samen: Lier is een bruisende stad van levensgenieters. Bekende Lierenaren Jan Ceulemans, Roland Liboton, Ann Pira en Wouter Torfs zijn verzot op hun stad en leiden je maar al te graag rond door Lier en omgeving.

De klassiekers kunnen niet ontbreken: de Grote Markt, het Begijnhof, de Zimmertoren, de stadsvesten en de Sint-Gummaruskerk komen uitgebreid aan bod.

Waag je zeker ook aan een uitstapje naar de buurgemeenten, want ook deze plekjes hebben hun eigenheid en trotse gemeenschap. Via de Netedijken en de fiets-o-strade, naar Boechout waar Filip Peeters en Cathérine Vandoorne ons opwachten. Met de fiets sta je op een half uurtje in bijvoorbeeld het Duffel van Jan en Kris De Smet, het Berlaar van Steven Bes, het Nijlen van Elvis Peeters en Emblem. Het diamantverleden van Nijlen, de historiek en natuurpracht in het Berlaarse gehucht Gestel, de parkdomeinen van Boechout of het heroplevende fort van Duffel, het zijn maar een paar toeristische parels die je moet gezien hebben. Culinaire ontdekkingen, muzikale hoogstandjes en natuurlijk schoon – ze komen allemaal langs in Lier en Pallieterland.

Vergeet onderweg zeker niet weg te dromen aan de oevers van de Kleine en Grote Nete. Achter elke bocht krijg je wel een ander uitzicht. Vakantie is nooit ver weg in deze regio met zijn klassiekers, maar vooral zijn onverwachte pareltjes. En laat je zoals ‘Pallieter’, de beroemde bon vivant van de Lierse schrijver Felix Timmermans, gewoon meevoeren zonder benul van tijd.

Acht uitgestippelde wandelroutes en een fietsroute zijn je handleiding voor een heerlijk dagje uit.

Filip Spoelders is regiojournalist bij Het Laatste Nieuws editie Antwerpen & zuidrand en kent de streek als geen ander.

_________________________________________________________
Filip Spoelders, Lier en Pallieterland
ISBN 9789059088467 | 168 blz. | € 17,50 | Softcover
Verschijnt op 12 mei 2017 bij Davidsfonds Uitgeverij
_________________________________________________________

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Davidsfonds Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Contact

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

[email protected]

www.standaarduitgeverij.be