'Meer dan 200 Champagneadresjes' - Ambassadeur du Champagne Peter Doomen stelde de gedroomde reisgids samen voor de champagneliefhebber

Ontdek de meest unieke en authentieke adressen van de Champagne

Champagne is verreweg de lievelingswijn van Vlamingen en Nederlanders. Wat is er heerlijker dan met de wagen door de streek te rijden, naar dat ene unieke adresje, om nadien huiswaarts te keren met een koffer vol godendrank?

Om meer van die authentieke champagneoorden te ontdekken, bundelde Ambassadeur du Champagne Peter Doomen zijn beste tips in een handige reisgids. Klaar om doorbladerd en bepoteld te worden tijdens het plannen en onderweg helpen de handige kaarten je de streek te doorkruisen en de dichtstbijzijnde adresjes te ontdekken. Eens je halt houdt, kan je Meer dan 200 Champagneadresjes makkelijk kwijt op je dashboard, om nadien opnieuw koers te zetten richting de volgende stopplaats.

Met andere woorden: Meer dan 200 Champagneadresjes is dé gedroomde reisgids voor de champagneliefhebber  en -koper. En 'meer dan 200' is dan nog een understatement: het gaat om maar liefst 280 heerlijke adresjes van die wijnbouwers die de productie van A tot Z in eigen hand hebben. De meest authentieke champagnes met andere woorden, met kennis van zaken geselecteerd door de Belgische Ambassadeur du Champagne van 2013. Tim Hall, Ambassadeur du Champagne in het Verenigd Koninkrijk en topexpert wat betreft het bruisende goud, zou hem geen ongelijk geven.

Uiteraard is er ook aandacht voor toeristische bezienswaardigheden en lekkere culinaire adresjes: van de snelle hap tot een uitgebreide maaltijd.

Peter Doomen is hoofdredacteur van het magazine Ken Wijn van de Vlaamse Wijngilde. Hij werd in 2013 Ambassadeur du Champagne voor België. Dankzij de talloze reizen en bezoeken die hij als bubbelgek bracht aan de Champagne kent hij de streek als zijn broekzak. Hij selecteerde persoonlijk de adressen die in Meer dan 200 Champagneadresjes aan bod komen. Op zijn website www.bubbelgek.com vind je nog meer informatie over dé bubbelwijn bij uitstek.

______________________________________________________
Peter Doomen, Meer dan 200 Champagneadresjes
ISBN 9789059087552 | 272 blz. | € 19,99 | Paperback
Verschijnt op 1 september 2016
Davidsfonds Uitgeverij

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Davidsfonds Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Contact

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

[email protected]

www.standaarduitgeverij.be