Ontdek 2 nieuwe TED-boeken om lang bij stil te staan

Avontuurlijke reisgidsen naar inner en outer space

Nieuw in de TED-boekenreeks zijn twee visionaire titels over onafwendbare manieren van reizen. Een gids om nergens heen te gaan en een handleiding over leven op de rode planeet. Inspirerend gedachtengoed om de dingen opnieuw in perspectief te zien.

  • De kunst van stilte - Pico Iyer

Nergens heen gaan als avontuur

Een onverwachte waarheid van een gevierd reisboekenmaker: Stilte zou wel eens het ultieme avontuur kunnen zijn. Pico Iyer heeft zijn leven lang gereisd – van Paaseiland tot Ethiopië, van Cuba tot Kathmandu – en over zijn reizen geschreven. In dit boek maakt hij, tegen zijn aard in, een pleidooi voor de geneugten van stilte. Geïnspireerd door de levens van Leonard Cohen, Mahatma Gandhi, Marcel Proust en Emily Dickinson onthult Iyer hoe stilte creativiteit stimuleert en een manier van leven opent als tegenkracht voor de drukte van onze hedendaagse levens. In een wereld die beheerst wordt door afleidingen en de dwang van technologie staat Iyer stil bij de vraag waarom zo velen van ons wanhopig uit deze mallemolen proberen te stappen. “Alsof we ons bijna allemaal voelen als spoedartsen die ononderbroken van wacht zijn, onszelf moeten genezen en niet in staat zijn onze voorschriften te vinden tussen alle rommel op ons bureau.” Het medicijn, zegt Iyer, is de eeuwenoude kunst van te vertragen, een stand van zaken op te maken en de eenvoudige, louterende opwinding te ervaren van stilte.

Pico Iyer is een Britse schrijver gevestigd in Californië en Japan. Hij schreef talrijke interculturele boeken, zoals Video Night in Katmandu, The Lady and the Monk en The Global Soul. Hij is sinds 1986 columnist voor Time, publiceert regelmatig in Harper’s, The New York Review of Books, The New York Times en tal van andere uitgaven wereldwijd.

 

  • Hoe we zullen leven op Mars - Stephen Petranek

Leven op Mars is niet alleen mogelijk, het is onvermijdelijk

De race om de eerste mensen naar de rode planeet te brengen is volop aan de gang. In de hoofdrollen van dit geldverslindende drama zijn tot de verbeelding sprekende ondernemers zoals Elon Musk (SpaceX), Jeff Bezos (Blue Origin) en Richard Branson (Virgin Galactic) en bedrijven als het Nederlandse Mars One die vóór NASA een vlag willen planten op Mars. Het klinkt als sciencefiction, maar binnen 20 jaar leven er mensen op Mars. We zullen wel moeten. In dit meeslepende, prikkelende boek argumenteert prijswinnend journalist Stephen Petranek dat Mars een onmisbare reserveplaneet is voor de mensheid. Hij legt uitvoerig en boeiend uit hoe het gaat gebeuren, en welke risico’s eraan verbonden zijn. We moeten een ruimtevarende soort worden, willen we overleven. Verrassend genoeg is het technisch al 30 jaar mogelijk om mensen naar Mars te brengen. En nu hebben we de technologie binnen handbereik om van Mars een bewoonbare planeet te maken.

Stephen Petranek is al ruim 40 jaar actief in de uitgeverswereld. Hij kreg talloze prijzen voor zijn uitstekende werk op het gebied van onder andere wetenschap, natuur, technologie, politiek, economie. Hij was hoofdredacteur van Discover, redacteur van het magazine van The Washington Post, en senior-redacteur wetenschap bij LIFE magazine. Zijn eerste TED Talk, 10 Ways the World Could End, is al ruim 10 miljoen maal bekeken.

 

Kleine boeken over grootse ideeën

Uit de meer dan 2000 hersenprikkelende TED-talks, werkte TED 12 talks uit tot evenveel inspirerende boeken. Elk boek uit deze nieuwe reeks is gebaseerd op een impactvolle TED-talk en pikt ook de draad op waar de talk eindigt. Telkens diepgravend en lang genoeg om een krachtig idee op een bevattelijke manier uit te werken, maar kort genoeg om het in één zitting uit te lezen. De sterkste gedachten van onze tijd gevangen in een handige compacte hardcover.

-----------------------------------------------------------------

De kunst van stilte | Pico Iyer
ISBN 9789059087309 | € 14,95 | ca. 140 blz. | Gebonden met stofomslag
Uitgeverij Davidsfonds
Verschijnt eind juni 2016

-----------------------------------------------------------------

Hoe we zullen leven op Mars | Stephen Petranek
ISBN 9789059087293 | € 14,95 | ca. 140 blz. | Gebonden met stofomslag
Uitgeverij Davidsfonds
Net verschenen

-----------------------------------------------------------------

Alexandra Cousy

WPG Uitgevers België

Over Davidsfonds Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Contact

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

[email protected]

www.standaarduitgeverij.be