'Ontdek Bourgogne!' - de laatste wijntendensen in de boeiendste streek van Frankrijk in tekst én beeld

Op donderdag 8 september om 11u wordt het nieuwste wijn- en toerismeboek Ontdek Bourgogne! voorgesteld in Hotel- en Toerismeschool Spermalie te Brugge.

Het wordt een feestelijk moment rond een van de boeiendste streken van Frankrijk. Auteurs en wijnkenners Gido Van Imschoot en Ronny Debaere vertellen u meer over hun passie voor Bourgogne en waarom het boek tot stand kwam. We zijn ook verheugd u te kunnen vertellen dat gelauwerd wijnsommelier Pieter Verheyden erbij is om zijn kijk op de Bourgogne te delen. Hotel en Toerismeschool Spermalie verzorgt na afloop de feestelijke receptie.

Bourgogne is een beroemde wijnstreek waarvan veel wijnliefhebbers mooie flessen in hun kelder koesteren. Toch is de streek wat miskend bij de Frankrijkreiziger. Velen rijden op weg naar het zuiden rakelings langs de wijngaarden van de Côte d’Or, Chalonnais, Mâconnais en Beaujolais, voorbijgaand aan de prachtige gevarieerde natuur, de pittoreske dorpen en historische steden, de lekkere wijn en de heerlijke gastronomie. 

Ontdek Bourgogne! wil de lezer laten kennismaken met het wijntoerisme in Bourgogne, een van de boeiendste streken van Frankrijk. Wijnkenners Gido Van Imschoot en Ronny Debaere zochten naar de laatste tendensen op vlak van wijntoerisme. Ze lunchten in de lekkerste restaurants en bistro’s, wandelden door de wijngaarden, fietsten langs de Voie Verte, bezochten sympathieke wijnhuizen en luisterden geboeid naar het verhaal van de wijnmakers. Ze doorkruisen de Bourgogne al vele jaren en elk verblijf, elke tocht leverde nieuwe en verrassende ontdekkingen op. Ontdekkingen die beide wijnkenners maar al te graag met de lezer delen.

Ontdek Bourgogne! is bovendien meer dan een boek: naast prachtige fotografie van Jan Crab is er ook bij elk hoofdstuk een Layar-link opgenomen die de beelden tot leven brengt. Met een eenvoudige app op je smartphone link je door naar maar liefst 40 minuten film en ontdek je nóg meer over de Bourgogne.

Gido Van Imschoot is voorzitter van de Vereniging Vlaamse Sommeliers en Europees Ambassadeur van de Champagne. Hij schrijft artikels over wijn en is ook de auteur van verschillende boeken over wijn en wijntoerisme.
Ronny Debaere won in 2002 de wedstrijd World Wine Taster of the Year. Sinds 1990 verblijft hij jaarlijks in de wijngaarden in Meursault; hij is een van de bevoorrechte kenners van bourgognewijnen. Hij is bestuurslid van de Vereniging Vlaamse Sommeliers en doceert o.a. aan de wijnacademie Panta Rhei in Roeselare.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Gido Van Imschoot en Ronny Debaere, Ontdek Bourgogne!
ISBN 9789059087736 | ca. 228 blz. | € 29,99 | Paperback
Davidsfonds Uitgeverij
Verschijnt op 12 augustus 2016
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Davidsfonds Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Contact

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

[email protected]

www.standaarduitgeverij.be