'Slaapwel, lieve vriendin' - Wondermooie brieven van troost door Susanne aan Carine, hartsvriendinnen in de strijd tegen kanker

Susanne en Carine vernemen bijna gelijktijdig dat ze voor de derde keer kanker hebben. Elke avond schrijft Susanne aan Carine: woorden van troost en steun, een gedicht, een belevenis… 

"Zullen we elkaars voorbeeld zijn in overleven? Zullen we elkaar steunen op het moment dat de andere het even niet meer weet? Zullen we elkaar troosten? Samen wenen mag ook. Maar lachen – zullen we vooral blijven lachen? Om de absurditeit van een fucking ziekte die ons kaal zal plukken? Lachen om alles wat belachelijk onbelangrijk is?"

Susanne en Carine sluiten met dit avondritueel elke dag af van oktober 2015 tot 14 juni 2016. Susanne stopt met schrijven op de dag dat Carine overlijdt. Slaapwel, lieve vriendin bundelt deze teksten, die Susanne en Carine wilden delen met lotgenoten en hun nabestaanden. Zo kunnen ook anderen troost vinden in dit warme bad van steun en vriendschap.

"Wij bleven lachen tot de (voor)laatste snik, want alleen de laatste snik was niet meer om te lachen. Wij hadden bij het begin van onze avondbeschouwingen een happy end in gedachten, maar helaas kwam dat maar half uit"

Susanne Leisegang (1961 Berlijn) woont en werkt sinds 1981 in België als pedagoge. Ze studeerde pedagogie, landbouw, sociale driegeleding en bedrijfsbeheer. Sinds kort is ze vrijzinnig humanistisch consulente voor plechtigheden bij DeMens.nu. Ze heeft drie zonen, twee pleegzonen en drie kleindochters. Momenteel revalideert ze nog in Kadans in Bonheiden.

"Lieve vriendin, ik hoop
en hoop
en nogmaals hoop ik
dat je van de goeie momenten kunt genieten,
want daar moeten we het voorlopig mee doen."

De opbrengst van het boek gaat naar een goed doel dat ondersteuning biedt aan kankerpatiënten, op uitdrukkelijke wens van Carine en Susanne zelf.

_______________________________________________
Susanne Leisegang, Slaapwel, lieve vriendin
ISBN 9789059088559 | 160 blz. | € 19,99 | Softcover
Davidsfonds Uitgeverij
Verschijnt op 22 februari
_______________________________________________

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Davidsfonds Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Contact

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

[email protected]

www.standaarduitgeverij.be