'Taalvoutjes 5' - al vijf jaar de voutste en daarom: een jubileumboek!

Taalfouten: je kunt erom schateren of ervan gruwen, maar Taalvoutjes bestaat vijf jaar én het socialmediaplatform telt inmiddels meer dan 500.000 fans. Oprichters Vellah Bogle en Inger Hollebeek hebben dus alle redenen om de vlaggen buiten te hangen en ze doen dat met een jubileumeditie van ‘Taalvoutjes-het boek’.

Ze blikken terug op de allergrappigste voutjes en hoogtepunten van de afgelopen vijf jaar. Vanaf de oprichting van Taalvoutjes tot nu: elk jaar heeft zijn eigen top tien. En natuurlijk ook in deze vijfde editie weer tal van niet eerder gepubliceerde taalmissers en -grappen

Zo kun je in deze jubileumeditie lachen om prachtige aptoniemen – denk aan vishandel ‘Wilma Graat’ en chef-kok Sjef de Cock –, de meest ingestuurde voutjes én hilarische Engelstalige missers. Verder lees je taalverhalen van fans en columns van bekende Nederlanders en Vlamingen.
 
Cabaretier en schrijfster Paulien Cornelisse vraagt zich in haar column af hoe je het geluid van een cavia eigenlijk noemt, Pieter Derks merkt op dat we het woord ‘super’ wel erg makkelijk in de mond nemen en personal English coach Buffi Duberman geeft ons het recept voor een badnewsbroodje. Verder in dit boek columns van onder anderen Dikke Van Dale-hoofdredacteur Ton den Boon, schrijfster en journalist Roos Schlikker en de algemeen secretaris van de Nederlandse Taalunie, Hans Bennis.
 
Kortom, een heerlijk cadeauboek voor de feestdagen of gewoon … een cadeautje voor jezelf.

_______________________________________________________
Vellah Bogle en Inger Hollebeek, Taalvoutjes 5: het jubileumboek
ISBN 9789059088832 | 176 blz. | € 12,95 | Paperback
Davidsfonds Uitgeverij
Verschijnt op 26 september 2017
_______________________________________________________

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Davidsfonds Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Contact

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

[email protected]

www.standaarduitgeverij.be