'Veggie/Vlees': hét kookboek voor een gezelschap van vegetariërs, flexitariërs, klimatariërs en rasechte carnivoren

1 gerecht * 2 variaties

Voor een kok kan het knap lastig worden om alle gasten aan tafel tevreden te stellen. Van vegetariërs pur sang over flexitariërs en klimatariërs tot rasechte carnivoren: ieder heeft een voorkeur. Maar zit er dan niks anders op dan urenlang in de keuken te staan om een gevarieerd diner tevoorschijn te toveren waar ieder zijn hart aan kan ophalen?

Jorun Verheyden, zaakvoerster van het steeds groeiende en creatieve veggiebedrijf Vegabites, denkt daar anders over. Met een lading aan inspiratie en creatieve ideeën dook ze haar keuken in en creëerde daar talloze overheerlijke receptenduo's die al dat dubbele werk overbodig maken.

Het resultaat is Veggie/Vlees: het kookboek waarmee je in een handomdraai zowel een vegetarisch als een vleesgerecht op tafel tovert. Geen acrobatentoeren: met een paar kleine aanpassingen maak je twee gerechten klaar die iedere gast een ware smaaksensatie bezorgen.

Duo's die een streling voor het oog zijn en met Jorun's overzichtelijke werkwijze voor de dressering kan elke hobbykok zelf een prachtig bordje tevoorschijn toveren.

Jorun Verheyden genoot een opleiding bij de gerenommeerde hotelschool Spermalie in Brugge en startte haar carrière als onderneemster met een eigen vegetarisch restaurant. Nadien kookte ze enkele jaren voor Koningsteen maar sinds jaar en dag runt ze haar eigen vegetarische cateringbedrijf Vegabites. Veggie/Vlees is intussen haar derde boek. Haar vorige boeken Gebeten door groenten en No food to waste waren een schot in de roos en de inspiratie is nog lang niet op.

--------------------------------------------------------------
Jorun Verheyden, Veggie/Vlees
ISBN 9789059087705 | ca. 228 blz. | € 27,50 | Gebonden
Davidsfonds Uitgeverij
Verschijnt op 1 september 2016
--------------------------------------------------------------

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Davidsfonds Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Contact

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

[email protected]

www.standaarduitgeverij.be