'Volg je buik' - Waarom jij last hebt van muggen (en je partner niet)

Een nieuw TED-boek over de enorme impact van minuscule microben

Allergieën, zwaarlijvigheid, acné... kunnen veroorzaakt worden – en ooit genezen worden – door microben in je darmen. Minuscule beestjes die op en in ons leven hebben een grote invloed op je gezondheid, gemoed, slaappatronen en eetgewoonten. Zelfs op de mate waarin muggen je steken. Volg je buik is een gegidste rondleiding door de ongeziene wereld van het menselijk lichaam, ziektes en afwijkingen. Het is ook een praktische gids die inzicht geeft in het gebruik van antibiotica, probiotica en diëten. Dit boek leert je de microben in je eigen ingewanden kennen waardoor je kunt werken aan je persoonlijke gezondheid.

Rob Knight is professor pediatrie en computerwetenschappen. Hij is directeur van het Microbiome Initiative aan de Universiteit van Californië en medeoprichter van het Amerikaans Gut Project en het Earth Microbiome Project.

Brendan Buhler is wetenschapsjournalist. Hij schrijft voor de Los Angeles Times en Sierra Magazine.

________________________________________________________
Volg je buik,
Rob Knight
ISBN 9789059087330 | 140 blz. | €14,95 | Hardcover
Davidsfonds Uitgeverij
________________________________________________________

Alexandra Cousy

WPG uitgevers België

Over Davidsfonds Uitgeverij

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Contact

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

[email protected]

www.standaarduitgeverij.be